BELEGGING

LORUM IPSUM
EEN BEDRIJFSUNIT ALS BELEGGINGSOPTIE

Als u opzoek bent naar een ander alternatief voor uw kapitaal dan sparen, dan is beleggen in een bedrijfsunit een interessante optie. Flexibele en duurzame bedrijfsunits zijn tegenwoordig erg in trek bij kleine ondernemers en verwacht wordt dat de vraag ernaar zal toenemen. Een hoogwaardige bedrijfsunit kan in waarde stijgen en een aantrekkelijk rendement bieden. Het is een relatief stabiele belegging, met een gunstig risicoprofiel zolang u met beleid investeert. Maar waarom zou u kiezen voor een bedrijfsunit?

Het is misschien niet de eerste gedachte die opkomt bij beleggingsopties, maar bedrijfsunit(s) als beleggingspand zijn op dit moment flink in opmars. Deze vorm van investeren in vastgoed speelt helemaal in op het groeiende aantal ZZP’ers en MKB’ers die behoefte hebben aan laagdrempelige, betaalbare bedrijfsruimtes. De bedrijfsunits van UnitBuild zijn uitermate geschikt als bedrijfsruimte, productieruimte, opslagruimte en hobbyruimte. UnitBuild richt zich met de verkoop, en u met de verhuur, vooral op de grote en groeiende groep ZZP’ers, het midden- en kleinbedrijf, autoliefhebbers, bouwbedrijven, particulieren en doe-het-zelvers.

''UNITPARCK BEDRIJFSUNITS ZIJN UITERMATE GESCHIKT ALS EEN DUURZAME INVESTERING''

Zo bestaat er onder klusbedrijven een grote vraag naar veilige opslag van gereedschap en machines. Ook zoeken steeds meer zelfstandigen in de bouw en techniek ruime werkplaatsen om hun opdrachten voor te bereiden. Het gebruik van betaalbare, multifunctionele bedrijfsunits is binnen deze groep erg in opkomst. Daarnaast groeit het aantal internetondernemers voor wie deze bedrijfsruimte, in combinatie met opslagruimte voor hun assortiment, uitermate geschikt is.

REDENEN OM EEN BEDRIJFSUNIT TE KOPEN
De belangrijkste reden om een bedrijfspand te kopen, is financieel voordeel. Maar ook dat kunt u op verschillende manieren verkrijgen.

Een veelvoorkomende reden om te investeren op dit moment, is de lage rentestand. Als u kapitaal op een spaarrekening heeft staan, levert dat tussen de 0 en 1% rente op. Als u investeert in bedrijfsvastgoed om te verhuren dan kunt u, afhankelijk van de locatie, gemiddeld tussen de 6% en 8% rendement verdienen.

BEDRIJFSUNIT OPSPLITSEN

Een Havikshorst bedrijfsunit is mede door zijn flexibiliteit op te delen in verschillende ruimtes. Om die reden is het prima geschikt om te verhuren. Als u niet de hele bedrijfsunit aan één partij kunt verhuren, of als u zelf niet alle ruimte nodig heeft, kunt u het opsplitsen in meerdere ruimtes en alsnog verhuren. De optionele verdiepingsvloer biedt de mogelijkheid om die gescheiden van de begane grond te verhuren. Zo heeft u meer zekerheid dat uw bedrijfsunit niet leegstaat.

Een andere manier om rendement te behalen, is om de bedrijfsunit te zijner tijd tegen een hogere prijs te verkopen. Belangrijk is om vooraf grondig onderzoek te doen naar de ontwikkeling en bestemmingsplannen rondom de locatie.

Het aankopen van een eigen bedrijfspand kan voor u een extra zijn voor uw pensioenpot. Dat geldt voornamelijk voor ondernemers maar ook als particulier kunt u de waardevermeerdering gebruiken als aanvulling op uw pensioen.

VOORDELEN KOPEN BEDRIJFSPAND
De redenen om te investeren zijn duidelijk maar er zijn nog ook voordelen die niet direct gerelateerd zijn aan financieel voordeel. Deze gelden vooral als u een eigen bedrijf heeft en het pand ook voor uw eigen bedrijf gebruikt. Ook als dat niet het geval is, dan is in ieder geval het verhuur rendement interessant voor u. Huurcontracten van bedrijfsruimten zijn vaak voor vijf jaar. Als u een eigen bedrijf heeft en u wilt meer zekerheid dat u na die tijd nog kunt blijven, dan is de aankoop van uw eigen pand het overwegen waard. Bovendien weten uw personeel en uw klanten dan ook waar ze aan toe zijn.
WAAR MOET U OP LETTEN ALS U WIL INVESTEREN IN EEN BEDRIJFSUNIT?

Mogelijk kleven er ook risico’s aan het kopen van bedrijfspanden en adviseren wij u deze wel mee te nemen in uw overweging. Als u een bedrijfsunit koopt om te verhuren, dient u met een aantal zaken rekening te houden.

  • Bij een leegstaand bedrijfspand geen huurinkomsten
  • Onze bedrijfsruimten zijn onderhoudsarm. Uiteraard kunt u er altijd voor kiezen om het onderhoud uit te besteden
  • U kunt uw vermogen niet direct opnemen of voor andere doeleinden aanwenden
  • Met de huurinkomsten moet u de rentekosten kunnen betalen
  • Het bedrijfspand kan in waarde fluctueren
MET BELEID BELEGGEN

Investeren in bedrijfspanden is zeker interessant mits u dit met beleid doet. Het is goed u vooraf in te lezen en beter nog, om een specialist in de arm te nemen. Iemand die op de hoogte is van de gangbare prijzen en de te verwachten ontwikkelingen.

Als investeerder (belegger) wordt u er nadrukkelijk op gewezen dat aan iedere belegging, en derhalve ook aan een belegging in de vorm van het verhuren van vastgoed, financiële risico’s zijn verbonden.

Disclaimer: De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garanties voor de toekomst.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.